duminică, 18 octombrie 2009

...ultima carte

Ultima carte citita, "Brida" - Paulo Coehlo....o carte ce mi-a placut enorm de mult, o carte in care se vorbeste despre "cealalta parte" a noastra, "sufletul pereche".

Se spune ca atunci cand trupul nostru este parasit de suflet, sufletul se imparte in mai multe parti....iar noi in urmatoarea viata ne cautam cealalta parte, celelalte particele ale sufletului nostru.

Cred asta, deoarece am trait pe pielea mea...in 21 de ani si cateva luni...am intalnit diferite persoane(nu multe) cu care aveam foarte multe chestii in comun, aveam impresia ca ii stiu de-o viata si eram pe aceeasi unda (gandeam acelasi lucruri, doream aceleasi lucruri de la viata)...poate spuneti ca poate fi doar o coincidenta, parerea voastra.

Parerea mea, hm...nu prea cred in coincidente....cred ca toate se intampla cu un anumit motiv, un motiv care pe loc nu il putem intelege, dar cu trecerea timpului, invatam... si ne dam seama de ce s-a intamplat acel lucru.

Gasisem un citat, nu stiu al cui, dar mi-a placut...poate ca pe unii ii deranjeaza, dar pe mine ma "caracterizeaza"...."Imi amintesc de iubirile mele cu drag".

Iubirele mele care repet, nu au fost multe, dar care au insemnat, din punct de vedere sentimental, foarte mult. Din acele iubiri am invatat ceva, mereu, una m-a invatat ca, chiar si zuzu daca esti, poti iubi, nu trebuie sa fi dulce dulce, sa dai in diabet, ca sa poti arata celuilalt ce mult il iubesti...este de ajuns, o privire, o tinere de mana sub masa, un suc ce dureaza 3 ore sa-l bei doar sa mai stai cu el, o plimbare in parc, o joaca cu bulgari de zapada si un zambet ce stii ca nu-l vei uita.

O alta iubire te invata sa zambesti chiar daca soarele nu a rasarit pe strada ta, o iubire ce te face sa bei o cana de fericire, o iubire care te face sa vrei sa-i arati minunatiile vazduhului si sa lasi vantul sa-i sopteasca la ureche, in locul tau, ce mult il iubesti, o iubire atat de mare ce te face sa o pui pe hartie.

Poate sunt, poate nu, dar ele au fost cele mai importante iubiri din viata mea, celelalte parti, mai mici, mai mari, ele au existat.

Citeam despre sex, despre orgasm, foarte interesant:

"...intodeauna va fi o experienta completa, fiindca este singura activitate a omului care implica - sau ar trebui sa implice - toate cele 5 simturi in acelasi timp. Toate canalele cu aproapele raman legate. In momentul orgasmului, cele 5 simturi se insumeaza si intri in lumea magiei; nu mai esti in stare sa vezi, sa asculti, sa simti placerea, atingerea, mirosul. In timpul acelor lungi secunde totul dispare, si un extaz ii ia locul."

"...nuditatea este singurul mod de a arata cat de liber iti este sufletul in acel moment"

Nuditate, un subiect neplacut pentru unii, apreciat de ceilalti. Eu, una, vad nuditatea ca pe o arta, o incredere in tine ce ti-o castigi in momentul acela. Unii vad nuditatea ca pe ceva cu tenta sexuala, defapt, fiecare lucru, om...etc, are limitele lui, asa si nuditatea, are limitele ei, dar depinde de fiecare din ce unghi o priveste.

Spuneam de suflet, se imparte in mai multe parti, acele parti intr'un anumit punct din Timp au impartit acelasi corp, au simtit aceleasi dureri si au fost fericiti datorita acelorasi bucurii, au fost impreuna in aceeasi persoana.

"Dragostea este singura punte dintre vizibil si invizibil pe care o cunosteau toti. Era singurul limbaj eficient pentru a traduce lectiile pe care Universul le dadea in fiecare zi oamenilor."
"Mi-am semanat visele la picioarele tale;
Calca usor, pentru ca tu calci pe visele mele."

Mi-a placut enorm de mult cartea, o recomand celor ce le place sa citeasca despre iubire, mister si curaj.

Un comentariu:

constantinandreirusu spunea...

din dorinta de a nu mai fi atat de rau cum eram inainte de aprofundarea mesajelor lui michael n-am sa ma refer la autor si am sa ma rezum la ai indemna si pe ceilalti 322-isti sa mai puna mana pe o carte..chit ca se spune ca ne plac (noua adolescentilor)doar cartile cu pagini putine , o coperta cool si personaje cu care ne putem identifica ... eu in suflete pereche nu cred dar in dragoste da si imi place sa citesc povestile altora de dragoste...chit ca nu-mi place sa mi-o expun . aaa si nu-s de acord ca singura activitate a omului care implica cele 5 simturi e orgasmul... noup . eu cred ca-s multe altele ( nu ca`s eu gica contra) : cand o femeie naste ,cand un om se cac* (poate nu trebuia sa-l pun pe asta urmatorul) cand un barbat se uita la un supermeci...chiar e dedicat intru totul..poate sa cada cerul , in ultimele 10 secunde ale anului la numaratoarea revelionului , cand cazi intr-o prapastie , cand te doare o masea , si nu in ultimul rand (desi mai am exemple) cand te cheama mircea badea si traiesti in romania . dar acum imi aduc aminte ca si gheorghe spunea ceva despre clipele petrecute intre picioarele unei femei..si asa am ajuns la concluzia ca doar pt femei e unica experienta ce topeste cele 5 simturi ( da si coelho e muiere..uite ca n-am putut sa ma abtin) iar pentru barbati..adica chiar asa de sex-maniaci sa fim? eu nu cred ca un cosmonaut ar fi de acord cu tine . a si din partea colegilor mei misogini iti dau un sfat : sa nu mai scrii niciodata : AM RAMAS CU GURA CASCATA CAND CITEAM DE SEX..se poate interpreta :)
dulcegarii ca astea scrise de tine scriam si eu cand eram mai tanar..intre timp am observat ca fetele si-o iau in cap cand iti deschizi sufletulasa ca mai bine uita-te tu la filmul THE UGLY TRUTH ca sa ma intelegi mai bine . pupici si sa ne mai spui de carti..chiar daca-s de , citez :„Paulo Coelho nu e doar unul dintre cei mai citiţi autori, ci şi unul dintre autorii cei mai influenţi ai zilelor noastre.”
Juriul Premiului BAMBI 2001, la acordarea celui mai important premiu din Germania