sâmbătă, 11 iunie 2011

RAMTHA - Cartea Alba


"In calitate de mari Dumnezei, creatori ce sunteti, cine credeti ca v-a creat viata?
Credeti ca o fiinta suprema sau forte din exteriorul vostru v-a controlat existenta?

Voi sunteti total responsabili pentru orice ati facut, ati fost sau experimentat vreodata.
Voi ce aveti puterea de a crea maretia stelelor, v-ati creat fiecare clipa si fiecare eveniment din viata.
Voi ati ales sa fiti cine sunteti.
Voi ati creat felul in care aratati.
Voi ati proiectat felul in care va duceti viata, creindu-va propriul destin. Aceasta este incercarea si privilegiul, daca vreti, de a fi Dumnezeu/om.
Va creati viata prin intermediul propriilor procese de gandire, prin felul in care ganditi.
Veti simti fiecare gand - iar tot ceea ce simtiti se materializeaza pentru a crea conditiile vietii voastre.

Ganditi-va la urmatoarele: nu e nevoie decat de o clipa pentru a va imagina fericirea si intreg corpul se simte fericit. Aveti nevoie doar de o clipa pentru a juca rolul unei creaturi jalnice pe care nimeni nu o doreste - si deja veti incepe sa va autocompatimiti. E nevoie doar de o clipa pentru a inceta sa mai plangeti si pentru a rade cu bucurie. Numai o clipa este necesara pentru a inceta sa mai judecati si pentru a incepe sa simtiti frumusetea tuturor lucrurilor.
Si cine face toate astea? Voi.
Iar, in timp ce ati creat aceste sentimente in interiorul fiintei voastre, ati observat ca s-a schimbat ceva in jur?Nu. Dar tot ceea ce sunteti voi s-a schimbat.
Sunteti exact ceea ce ganditi. Tot ce ganditi se va materializa in viata voastra. Daca va ganditi la o fantezie erotica, fiinta voastra va fi ispitita. Daca va ganditi la suferinta, veti avea parte de suferinta. Daca va ganditi la nefericire, o veti avea. Dar daca va ganditi la bucurie - bucurie veti avea. Daca meditati asupra geniului, acesta va aparea instantaneu.
Cum va creati viitorul? Prin gand.
Toate zilele de maine sunt proiectate prin gandurile voastre, chiar in aceasta zi, caci fiecare gand pe care il aveti - fiecare fantezie, oricare ar fi scopul ei emotional - creeaza in corp un sentiment, care este inregistrat in suflet. acel sentiment fixeaza apoi un precedent pentru conditiile din viata noastra, caci va atrage circumstante ce vor crea si se vor potrivi cu aceleasi sentimente care v-au fost inregistrate in suflet. Intelegeti ca fiecare cuvant pe care il rostiti va creaza zilelele ce vor urma, caci vorbele nu sunt decat sunete ce exprima sentimentele din suflet, care au fost nascute prin gand.
Credeti ca lucrurile vi se intampla accidental? Nu acesta este adevarul, asa cum este el cunoscut. In aceasta Imparatie, nu exista lucruri precum accidente si coincidente. si nimeni nu este o victima a vointei sau a planurilor altcuiva. Tot ce vi se intampla in viata, ati gandit si ati simtit; fie ca ati privit acele lucruri ca posibilitati sau temeri, fie ca cineva v-a spus ca asa se va intampla, iar voi ati acceptat asta ca pe un adevar.
Tot ce se intampla se intampla ca act voit, predestinat prin gand si emotie.TOTUL. Tot ce ati gandit vreodata - fiecare fantezie si toate lucrurile pe care le-ati spus - toate s-au petrecut sau asteapta sa se petreaca.
Cum credeti ca este creat totul?
Este creat prin gand. Gandul este adevaratul datator de viata vesnica, ce nu poate fi distrusa, iar voi v-ati folosit de acest proces de a gandi ca sa va dati viata - caci gandul reprezinta legatura pe care o aveti cu mintea lui Dumnezeu.
Timp de milenii, diferite entitati au incercat sa va invete acest adevar prin parabole, cantece, scrieri, dar majoritatea dintre voi ati refuzat sa-l intelegeti, deoarece putini v-ati dorit sa purtati pe umeri reposabilitatea propriilor vieti. Dar modul in care functioneaza aceasta imparatie spune ca tot ceea ce ganditi - fiecare atitudine pe care o aveti fata de voi insiva si fata de viata - se va materializa, de la cele mai josnice si oribile lucruri pana la cele mai sublime si alese, caci numai voi cunoasteti diferenta. Asadar primiti ceea ce afirmati. Sunteti ceea ce ganditi. Sunteti ceea ce hotarati sa fiti.
Cu cat va ganditi mai putin la voi insiva, cu atat va minimalizati singuri. Cu cat va subestimati mai mult inteligenta, cu atat veti deveni mai imbecili. Cu cat va subestimati mai mult frumusetea, cu atat deveniti mai uarati. Cu cat veti considera ca sunteti mai saraci, cu atat veti deveni mai amarati, caci astfel ati predestinat sa fie.
Contemplati cat de mare este dragostea lui Dumnezeu pentru voi, o dragoste care va permite sa fiti si sa creati orice doriti, care nu va judeca niciodata. Contemplati dragostea care v-o poarta, astfel incat sa se materializeze prin fiecare gand pe care il aveti si prin fiecare cuvant pe care il rostiti.
Contemplati-o."

Deci cine este creatorul vietii voastre? Voi.
Cine v-a proiectat viata? Voi. Tot ceea ce sunteti si ati experimentat, ati creat prin propria gandire colectiva, prin gand - care este Dumnezeu. Ati acceptat in viata doar ceea ce ati vrut sa acceptati si ati experimentat viata conform valorilor acceptate de voi. Voi sunteti cei care hotarati ce este bine pentru fiinta voastra, ce trebuie sa acceptati, ce vreti sa experimentati.Voi sunteti cei care decideti prin propria gandire.

Nu sunteti sclavul, servitorul sau marioneta vreunei zeitati care va priveste in timp ce va luptati cu viata. Voi traiti o viata uimitoare, o viata de libertate. Fiecare dintre voi detine un liber arbitru prin care poate accepta si imbratisa orice gand pe care sa il aleaga - si cu aceasta putere cutremuratoare ati creat tot ce va inconjoara. Fiecare gand al vostru va creeaza destinul. Fiecare sentiment creeaza calea pe care o numiti viata. veti avea parte in viata de orice ganditi, iar apoi simtiti - caci tatal spune: "Asa sa fie, dupa trairea pe care o aveti!"

Cine sunteti voi? Sunteti Dumnezeu care detine in interiorul tacerii fiintei, capacitatea de a gandi, capacitatea de a crea si de a deveni orice vreti sa deveniti, caci sunteti in prezent exact ce ati ales sa fiti, fara ca cineva sa va forteze mana. voi sunteti cei care faceti legile, creatorul suprem al vietii voastre si al circumstantelor de viata. Sunteti cu adevarat conducatorul suprem al unei inteligente atotcuprinzatoare, pe care nu ati reusit sa o intelegeti in aceasta viata si in multe altele.

Candva ati putut crea o floare, dar acum, ce creati pentru voi? Cele mai mari creatii ale voastre sunt nefericirea, ingrijorarea, autocompatimirea, suferinta, ura, neintelegerea, negarea, imbatranirea, boala, moartea.

Va creati o viata limitata, prin faprul ca acceptati credinte limitate, care apoi devin adevaruri neclintite in fiinta voastra si, prin urmare, realitatea vietii personale. Va separati de viata, prin faptul ca judecati toate lucrurile, pe toti oamenii si chiar si pe voi insiva. Traiti dupa un set de reguli si tendinte numite frumusete si va inconjurati de lucruri care sa va permita sa fiti acceptati de catre constiinta limitata a omului, care nu accepta nimic altceva deact propiul ideal irealizabil. Sunteti bebelusi care se nasc pentru a se maturiza, a-si pierde vitalitatea din trup si sa fie convinsi ca imbatranesc, pana cand pier.

Voi, marii Dumnezei creatori care au fost candva vantul libertatii, ati devenit entitati conduse de o constiinta de turma, inghesuindu-va in mari orase si traind cu frica in spatele usilor inchise. In loc de muntii inalti si vanturi minunate, aveti cladiri impozante si o constiinta infricosatoare. Ati creat o societate care stabileste cum ar trebui sa ganditi, ce ar trebui sa credeti, cum ar trebui sa va comportati si cum ar trebui sa aratati.
Va este frica de un razboi si de eminenta unui razboi.
Va este frica de conflicte.
Va este teama de neconsacrare.
Va este frica sa priviti in ochii altcuiva si totusi tanjiti dupa senzatia de afectiune, numita dragoste.
Puneti sub semnul intrebarii fiecare lucru bun care vi se intampla si va indoiti ca vi se va mai intampla vreodata.
Va umiliti pentru a obtine succes si faima, aur, rupii,drahme si dolari...si, da, un strop de fericire.
Ati nutrit ganduri de disperare- pana ati devenit disperati.
Ati nutrit ca nu sunteti vrednici - pana ati devenit nevrednici.
Ati nutrit ganduri de nereusita - pana ati devenit ratati
Ati nutrit ganduri de boala - pana ati devenit bolnavi.
Ati nutrit ganduri de moarte - pana ati devenit cadavre.
Ati creat toate acestea, intrucat vajnicul creator launtric - care are puterea de a lua un gand si a crea universuri, sau de a aprinde stele pe cer pentru vecie - a devenit prizonierul credintelor si a dogmelor, al modei si al traditiei - un gand limitata a dus la alt gand limitat, care a fost limitat de un alt gand asemenea lui.

Iar propria voastra lipsa de incredere nu v-a permis sa traiti.
In ce nu aveti incredere? In orice lucru pe care nu il puteti percepe prin simturile voastre trupesti; in orice lucru care nu poate fi auzit, vazut, pipait, gustat sau mirosit.

Dar aratati-mi o credinta; puneti-mi-o in palma.
Aratati-mi o emotie; vreau sa o ating.
Aratati-mi un gand; unde este?
Aratati-mi atitudinea pe care o aveti; cum arata?
Aratati-mi infatisarea vantului.
Si aratati-mi timpul- cel care v-a rapit clipele pretioase din viata.

V-ati indoit de cele mai marete daruri ale vietii, si din aceasta cauza, nu ati permis sa apara o cunoastere absolut nelimitata. Viata dupa viata, existenta dupa existenta, v-ati adancit atat de mult in iluzia acestui plan, incat ati uitat de focul minunat ce curge prin voi. In zece milioane de ani si jumatate ati trecut de la a fi entitati suverane si atotputernice, la o existenta pierduta complet in materie; v-ati inrobit prin propriile creatii, precum dogmele religioase, legile, moda si traditia; v-ati separat prin granite, crez, sex si rasa; v-ati cufundat in sentimente de invidie, de amarciune, de vina si de frica.V-ati identificat atat de mult cu trupurile voastre incat ati cazut in capcana supravietuirii si ati uitat de esenta nevazuta ce sunteti cu adevarat - Dumnezeul launtric ce va permite sa va creati visurile, asa cum alegeti sa o faceti. Ati respins in mod deschis nemurirea, motiv pentru care veti muri si va veti intoarce aici, in repetate randuri. Si iata ca va aflati aici, din nou, dupa zece milioane de ani si totusi, inca va mai agatati de neincrederile voastre.

Dumnezeu - totalitatea gandurilor- este cu adevarat o mare scena. Si el va da voie sa va scrieti propiul scenariu si sa-l jucati pe scena, act dupa act. iar cand se trage cortina, iar ultimul cuvant este rostit si se face ultima plecaciune, muriti. Din ce motiv? Pentru ca voi, legiuitorii supremi, credeti ca asa se va intampla.

Intreaga viata e un joc, este o iluzie. In totalitatea ei.
Dar voi jucatorii, ati ajuns sa credeti ca este unica realitate. Si totusi, unica realitate care a existat vreodata si va exista mereu este viata - o esenta libera si eterna de a fi, ce va permite sa va creati jocurile, asa cum vreti sa le jucati.
Cand constientizati ca aveti puterea de a va crea prin gand o realitate a ignorantei, a bolii si a mortii, veti intelege si ca aveti puterea de a deveni mai mareti, prin simplu act de a va deschide spre un flux de gandire nelimitat, care va ingaduie sa aveti geniu, o mai mare creativitate si viata vesnica.

Cand constientizati ca Dumnezeul care a creat corpul la inceputuri este puterea ce locuieste in interiorul vostru, atunci trupul nu ma mai imbatrani si nu se va mai imbolnavi nicioadata - si nici nu va mai fi nevoie sa moara. Dar atata vreme cat va agatati de credintele voastre si va limitati modul de a gandi, nu veti experimenta nelimitarea ce a inzestrat cu slava soarele diminetii si cu mister, cerul noptii.

Ce se intampla atunci cand va hotarati sa parasiti acest plan? Ei bine, corpul moare, insa voi, cei care ganditi in tacerea din spatele ochilor, traiti pentru totdeauna. Cand parasiti acest plan, daca alegeti sa muriti, adevarul este ca nu veti fi doar ingropati, lasati ca hrana viermilor si apoi redusi la praf si pulbere. Continuati sa mergeti inainte, odata cu vantul. Veti merge in locul de unde ati venit, iar acolo veti decide, ce vreti sa faceti in urmatoarea voastra aventura. Si va veti intoarce aici,ori de cate ori veti dori, pana cand va revendicati identitatea de Dumnezeu. Apoi, veti porni intr-o noua aventura inca si mai incitanta, in alte ceruri, intr-un alt spatiu.
Sunteti iubiti mai mult decat v-ati imaginat vreodata, caci indiferent de ce faceti, veti continua sa traiti.

Atunci, de ce v-ati facut griji?
De ce v-ati luptat?
De ce v-ati imbolnavit?
De ce v-ati inecat in tristete?
De ce v-ati autolimitat?
De ce nu v-ati bucurat de splendoarea rasaritului de soare, de libertatea vantului si de rasetele copiilor?

De ce nu ati trait si ati preferat sa va zbuciumati?
Voi veti trai viata vesnica, Samanta voastra este vesnica; este pentru totdeauna. In pofida tuturor indoielilor voastre - indiferent de cat de mult va ingraditi imparatia, de cat de mult va ingrijorati si disperati - exista un singur lucru pe care nu-l puteti inlatura, si acesta este viata. Oricat de orbi si reticenti ati fi, veti avea intotdeauna viata, caci aceasta este valoare numita Dumnezeu, si asta sunteti voi.

Viata pe care o traiti este un vis - un mare vis - o fatada, daca vreti. Este gandul ce se joaca cu materia care creeaza realitati profunde, ce va leaga trairile de acest plan, pana cand voi, cel care viseaza , va treziti.
N-ati stiut niciodata cat sunteti de frumosi, pentru ca niciodata nu v-ati privit cu adevarat. Nu v-ati uitat niciodata la cine sunteti si la ce sunteti.

Vreti sa vedeti cum arata Dumnezeu?
Mergeti si uitati-va in oglinda. Il veti privi direct in fata. aflati ca sunteti valorosi.
Nu exista masura prin care sa va estimati valoarea.
Si nu exista imagine prin care sa va estimati frumusetea, iar imparatia voastra este nelimitata.

Cea mai insemnata predica ce a fost tinuta vreodata a fost aceea a unui maestru, pe un varf de munte. In fata maselor de oameni care au venit sa il asculte, El a spus: "Iata Dumnezeul" . A fost tot ce avea nevoie sa spuna - iata Dumnezeul - ca fiecare si-a creat proprille limite, dorinte si boli, avere sau saracie, bucurie sau tristete, viata sau moarte.

Iata Dumnezeul.
Retineti aceasta, caci voi sunteti cel ce traieste in tot.
Intr-o zi il veti privi pe Dumnezeu.

Intrati in contact cu sinele - este tot ceea ce trebuie sa faceti."

marți, 7 iunie 2011

Deasupra legilor destinului


Prin Faca-se Voia Ta nu inseamna sa stai si sa astepti ca altii sa actioneze in locul tau! Inseamna sa fii atent la semnalele pe care le primesti pentru lucrurile pe care le ai de facut! Inseamna sa nu mai fi preocupat de incercarile prin care treci plangandu-ti de mila ci la Scopul tau. Sa constientizezi ca tot ce se intampla tu ai chemat in destinul tau. Nu are sens sa dai vina pe nimeni pentru ca iti este rau, nu te simti bine sau esti neinteles. In acest moment nimeni in afara de tine nu te poate ajuta cu adevarat. Asa ca ai curajul sa iti privesti destinul in fata si sa treci peste tot ridicand experientele in Lumina! Cum ? Privindu-le cu ochii deschisi!

Tu ai ales in acesta viata o serie de lectii pentru suflet si de aceea Liberul tau Arbitru este limitat. Ca sa poti fi auzit ai nevoie sa reglezi frecventa ta cu cea a Luminii.... pentru a putea cere Alegerea. A venit momentul sa constientizezi viata ta, sa te trezesti, sa te ridici, sa te contii lumina si umbra deopotriva.

Ceea ce mi-a adus intelepciune nu a fost lumina ci lupta continua cu umbra. Intunericul in care mi-am petrecut prima parte a vietii m-a determinat sa aleg acest drum de a ajuta pe ceilalti sa vada propria Lumina.

Sun Tzu spunea ”pentru ati intelege dusmanul trebuie sa devii tu insuti una cu el”. In cazul tau ”dusmanul” este impulsul interior pe care nu il intelegi, care te macina si suferi. Atata timp cat vei reprima umbra vei continua sa suferi si nu vei invata nimic. Imaginea ideala pe care ai creat-o despre tine sfarseste prin a te epuiza. Asculta-ti sufletul, deschide-l, umple-l, contine-l cu Fiinta minunata care esti!

Ca sa te poti contine ai nevoie sa scoti afara tot ceea ce nu iti apartine, Tot! Aleg Acum ca nimic din ceea ce nu este al meu sa ma mai contina! Renunt la teama, renunt la frica, renunt la gandurile si tiparele care nu imi apartin, renunt la tot ceea ce imi face rau, renunt la tot ce ma impiedica sa fiu fericit, renunt la toate obiceiurile care imi creaza suferinta, renunt la toate acestea cu toata fiinta mea!

Aleg Acum Iubirea in sufletul meu. Aleg Acum sa ma Iert si sa ma Iubesc. Aleg Acum sa ma conectez cu miezul fiintei mele. Sunt demn de a fi iubit si de a darui Iubire. Daca Iubirea nu trece prin mine ea nu poate exista. Aleg Acum sa imi deschid inima, aleg acum sa ma deschid la puterea vindecatoare a Iubirii! Aleg sa fiu eu Matricea divina pe care Dumnezeu a creat-o!

Iata ce spune maestrul Aivanhov despre asta : ”Destinul nu se lasă înduioşat, dar el nu e niciodată crud; e just. Toate greşelile pe care le-aţi comis se adună pe un platan al balanţei, dar dacă vă decideţi să vă redresaţi viaţa, tot ceea ce faceţi bun va apăsa pe celălalt platan. Deci, când va veni momentul de a plăti pentru greşeli, gândurile, sentimentele, acţiunile voastre bune intervinentru ca plata să fie mai mică. Aceasta înseamnă, de asemenea, că nu trebuie să fim fatalişti spunând: “Pentru că destinul meu e aşa şi aşa, nu e nimic de făcut, trebuie să-l accept.” Nu. Nu uitaţi niciodată aceasta: destinul nu ne cere sufocarea, înăbuşirea spiritului. Din contră, destinul există pentru a ne obliga să ne trezim spiritul şi să lucrăm cu el, pentru a ne crea un nou destin.

Din cauza greşelilor săvârşite în încarnările precedente, omul trebuie să sufere, conform destinului său; hinduşii spun că e o “Karmă” de plătit. Dar aceasta nu semnifică că e imposibil de a reacţiona la aceasta, pentru că cel ce nu face nimic altceva decât să sufere, o sfârşeşte, într-o zi, strivit. Din contră, trebuie să luptăm cu armele iubirii şi luminii, pentru a triumfa asupra destinului şi pentru a intra în ordinul Providenţei. Din acest moment, nu mai există destin pentru omul ce s-a hotărât să trăiască în lumină. El a schimbat planul, legile nu mai sunt aceleaşi, a ieşit din lumea fatalităţii pentru a intra în cea a graţiei.

Marea majoritate a oamenilor, care nu au idei prea clare despre acest subiect, folosesc cu indiferenţă cuvântul destin pentru tot ce li se întâmplă în viaţă, bun sau rău. Nu, să numim, dacă vreţi, “destin” consecinţele ignoranţei noastre, greşelilor noastre, şi “Providenţă” consecinţele luminii noastre şi a tot ceea ce am făcut bun. Deci, acum e clar: există Providenţă pentru cei ce trăiesc în lumina şi dragostea divină şi există destin pentru cei ce se încăpăţânează să rămână mărginiţi şi răutăcioşi. Acel care vrea să iasă de sub influenţa destinului trebuie să înceapă prin a vedea clar lucrurile: să discearnă gândurile, sentimentele şi faptele care-i îngreunează karma, şi să se străduie să devină mai înţelegător, mai pur, mai dezinteresat. Astfel el va intra în sfera Providenţei unde îşi crează cu adevărat viitorul.

Cu căteva excepţii, extrem de rare, nici o fiinţă umană n-a venit pe pământ fără să aibă greşeli de reparat, datorii de plătit. Cîţi Iniţiaţi, cîţi sfinţi şi profeţi au suferit, de asemenea, pentru a-şi repara greşelile pe care le-au făcut în încarnările anterioare! Aceasta nu a împiedicat sufletul şi spiritul lor să trăiască în splendoarea divină, pentru că munceau fără răgaz, în ciuda karmei lor, şi astfel au devenit sfinţi.

Orice vi se întâmplă, trebuie să vă păstraţi spiritul vostru într-o regiune inatacabilă. Aici trebuie să vă refugiaţi pentru a munci. Atunci, chiar dacă karma vă asaltează, vă veţi simţi deasupra: karma vrea să vă limiteze, voi vă veţi elibera; karma vrea să vă ţină în întuneric, voi vă veţi ilumina...pentru că în ciuda oricăror încercări voi vă continuaţi eforturile. Da, trebuie să căutaţi să ajungeţi la acel punct în care veţi scăpa sferei de influenţă a karmei.

Se pune acum problema de a şti dacă puteţi urca până acolo, dacă sunteţi capabili de a vă stabili în această regiune care se găseşte dincolo de vânturi, vârtejuri şi fulgere. Tocmai despre această regiune vorbea Iisus când dădea sfatul de “a construi casa pe stâncă”. Stânca este sfera spiritului în care trebuie să ne plasăm lăcaşul, pentru că este singurul loc ferit de intemperii. Este de asemenea “înaltul refugiu” din Psalmul 91: planul cauzal. Până când nu aţi atins această sferă prin gândire şi meditaţie, veţi stagna în regiunile inferioare ale planului mental şi al planului astral şi veţi fi vulnerabili, veţi rămâne pradă zbuciumărilor.

Sper că aceste cuvinte vor clarifica mai bine problema. Nu putem scăpa karmei, dar putem să o plătim în diferite feluri. Este ca şi în viaţă, cel mai des se plăteşte cu bani, dar sunt alte mijloace de a-ţi achita datoriile: poţi munci sau face un cadou sau poţi face un serviciu...În plan spiritual cel mai bun mijloc de plată este de a strânge aur, adică a-ţi dezvolta calităţi şi virtuţi. Dar şi rugăciunea e o formă de plată, pentru că şi în rugăciune puneţi aur, tot ce este mai bun din inima voastră, din sufletul şi spiritul vostru. Vă căiţi pentru greşelile voastre, promiteţi să le reparaţi prin fapte bune. Atunci Cerul spune:”De vreme ce se căieşte şi vrea să-şi repare greşeala, înseamnă că a înţeles: să-i uşurăm încercările”. Pentru că, ce doreşte Cerul? Ca noi să fim mai buni. El nu vrea să ne strivească, la ce i-ar servi? Dorinţa sa este ca noi să devenim mai conştienţi, mai înţelepţi; de aceea, dacă noi avem capul tare, el continuă să ne trimită încercări. Dar dacă vede că noi am înţeles fără să trebuiască să trecem prin toate aceste încercări, îi este suficient, el nu ţine să ne nimicească.

Oricare ar fi încercările, Iniţiaţii continuă să lucreze, continuă în lumină, bine, în dragoste pentru că au înţeles esenţialul. Atunci, bucuraţi-vă pentru cunoştinţele din acest Învăţământ, bucuraţi-vă şi mulţumiţi pentru toate aceste pietre preţioase, aceste posibilităţi ce se dezvăluie în faţa voastră, în faţa spiritului vostru pentru o muncă gigantică. Fără această lumină, ce aţi deveni?” Omraam Aivanhov

miercuri, 27 aprilie 2011

Cele 28 de Legi Universale ale Succesului

1. Legea dragostei. Iubeste pe toata lumea ca pe tine insuti. Toate celelalte legi i se subordoneaza acesteia si nu intra in contradictie cu ea. Este o regula biblica. Se aplica la tot ceea ce facem ca indivizi, familii, oameni de afaceri, organizatii, tari. Are o bogatie/valoare universala.


2. Legea cauza-efect. Exista o ordine universala. Nimic nu este accidental. Totul se intampla cu un motiv. Pentru fiecare efect exista o cauza sau un set de cauze.


3. Legea gandirii. Gandurile se materializeaza. Noi devenim ceea ce gandim.


4. Legea echivalentei mintale. Pentru a avea succes intr-un domeniu, trebuie sa avem o imagine clara a acelui succes in mintea noatra, o imagine mintala a ideii noastre de succes, o viziune.


5. Legea corespondentei. Viata noastra exterioara este o oglinda a celei interioare. Exista o corespondenta directa intre experientele si gandurile noastre pe de o parte si atitudinea noastra, pe de alta parte.


6. Legea credintei. Orice credem cu adevarat devine realitate (inclusiv credinta noastra ca meritam succesul).


7. Legea valorii. Ceea ce credem si apreciem cu adevarat se reflecta in ceea ce facem, chiar daca poate cuvintele noastre sugereaza altceva.


8. Legea motivatiei. Tot ceea ce facem este declansat de dorintele noastre interioare, nevoi si instincte, multe dintre ele venind din subconstient.


9. Legea activitatii subconstiente. Subconstientul nostru ne avertizeaza despre lucrurile din jur, in concordanta cu dorintele si grijile noastre cele mai puternice.


10. Legea asteptarilor. Ceea ce preconizam cu incredere ca se va intampla (ceea ce ne asteptam sa se intample), chiar se va materializa.


11. Legea concentrarii. Indiferent asupra a ce ne concentram si ne gandim in mod repetat, devine din ce in ce mai mult o parte a vietii noastre interioare.


12. Legea obisnuintei. Aproape tot ce facem este automat, rodul unui obicei. Obisnuintele care ne indeparteaza de telurile noastre trebuie schimbate.


13. Legea atractiei. Suntem cu totii niste magneti vii. Atragem oameni, intamplari si imprejurari care se armonizeaza cu gandurile noastre dominante.


14. Legea alegerii. Suntem liberi sa alegem ceea ce gandim si in consecinta suntem liberi sa alegem toate celelelte parti ale vietii noastre.


15. Legea optimismului. O atitudine mentala pozitiva ce merge mana in mana cu succesul si fericirea. Optimismul ne face placuti si vioi, mai susceptibili de a reusi.


16. Legea schimbarii. Totul se schimba, nimic nu este fix. Daca nu profitam de schimbare, vom deveni victimele ei.


17. Legea controlului. Avem o parere buna despre noi insine atunci cand simtim ca ne controlam propria viata.


18. Legea responsabilitatii. Suntem pe deplin responsabili de ceea ce suntem, ceea ce avem, ceea ce devenim, si tot ceea ce reusim.


19. Legea compensatiei. In masura in care contribuim sau investim, vom si obtine ceva. Intotdeauna vom fi recompensati pe deplin pentru ceea ce facem.


20. Legea serviciilor. Recompensa noastra va fi direct proportionala cu valoarea serviciilor aduse celorlalti (sau, cum se spune, fii un stapan cu inima unui servitor).


21. Legea efortului aplicat. Toate lucrurile sunt sensibile la efort. De fapt, cu cat muncim mai mult, cu atat devenim mai "norocosi".


22. Legea supra-compensatiei. Trebuie ca intotdeauna sa "investim" mai mult decat obtinem; altfel nu vom obtine niciodata mai mult decat avem in acest moment. Trebuie sa facem mai mult pentru ceea ce suntem "platiti" pentru ca in timp sa fim rasplatiti cu mai mult pentru ceea ce facem. Principiul "ofera mai intai pentru a primi mai tarziu".


23. Legea "pregatirii" . Performanta vine in urma unei pregatiri intense. Adevaratii profesionisti investesc mai mult timp decat altii in pregatire.


24. Legea eficientei fortate. Pe masura ce actionam devenim mai eficienti. Niciodata nu avem timp sa le facem pe toate, dar avem suficient timp sa facem lucrurile cu adevarat importante.


25. Legea deciziei. Orice salt inainte isi are radacina intr-o decizie hotarata de a actiona. Si daca o facem cu indrazneala, vom avea de partea noastra un sprijin nebanuit/neasteptat .


26. Legea creativitatii. Orice progres incepe cu o idee in mintea cuiva. Tot ceea ce mintea noastra poate concepe si crede cu adevarat, poate sa si obtina.


27. Legea flexibilitatii. Ai sanse mai mari de reusita daca stii clar ce vrei sa obtii dar ramai flexibil in privinta felului in care vei actiona. Inflexibilitatea te poate face sa ratezi oportunitati.


28. Legea perseverentei. Abilitatea noastra de a persevera, in ciuda obstacolelor si a dezamagirilor, denota incredere in noi insine. Perseverenta este "o calitate de fier" in drumul spre succes.

miercuri, 9 martie 2011

Sa nu mergi niciodata mai repede decat poate sa zboare ingerul pazitor!

Am auzit o istorioară despre un grup de europeni care au plecat în expediţie prin Tibet împreună cu un şerpaş. Hotărâţi să ajungă într-o singură zi la tabăra unde erau aşteptaţi, au tot grăbit urcuşul, îndemnându-şi însoţitorul să meargă mai repede şi refuzând orice propunere de a face un popas. După multe ore de drum tibetanul s-a oprit fără un cuvânt, s-a aşezat pe o piatră şi a închis ochii. Cercetătorii l-au întrebat ce face, i-au vorbit, l-au rugat, l-au ameninţat că nu-i mai dau nici o plată dacă nu se ridică imediat să-i conducă la locul dorit. Călăuza a rămas neclintită. După o oră şi ceva a deschis ochii, s-a ridicat scuturându-şi un pic veşmintele şi a pornit cu pas liniştit, chemându-i pe oameni să continuie drumul. Aceştia au venit muţi de uimire. După o vreme, cineva a rupt tăcerea şi l-a întrebat ce l-a făcut să se oprească în felul în care o făcuse şi ce l-a înduplecat până la urmă să reia urcuşul.
Şerpaşul a spus: „Trupurile noastre s-au zorit prea mult. Trebuia să ne oprim şi să aşteptăm până ne ajung din urmă sufletele, altfel călătoria noastră n-ar fi avut sorţi de izbândă.“

Povestea aceasta mi-a adus aminte o alta. Tot despre un tibetan.
El nu însoţea pe nimeni, ci plecase de unul singur spre o mânăstire ridicată în vârf de munte. Pe drum l-a prins o ploaie cu fulgere şi tunete.
Omul a găsit un han unde să se adăpostească abia după ce s-a lăsat întunericul. A schimbat câteva vorbe cu stăpânul locului, a mâncat ceva şi s-a dus la culcare. Dar nici nu s-a luminat bine de ziuă şi călătorul era gata de plecare. Hangiul s-a uitat pe fereastră, a văzut cum toarnă cu găleata şi a spus: „Unde te duci, omule, pe vremea asta? E prăpăd, n-o să apuci să ajungi nici până la următorul han, darămite sus, la mânăstire!“ Drumeţul a deschis uşa şi i-a răspuns din prag: „Nu-ţi fă griji. Sufletul meu a ajuns demult acolo, aşa că picioarelor mele le este uşor să-l urmeze.“

Foarte probabil că istorioarele nu au fost născute deodată, ca gemenii, de acelaşi povestitor. Dar dacă le afli pe amândouă nu ai cum să nu te întrebi ce înseamnă a fi cu adevărat în ritm cu propriul suflet. Să nu îngădui trupului să gonească orbeşte îndemnat de urgenţe care te rup de sensul adânc al vieţii şi îţi barează chiar drumul spre culmea la care aspiri? Dar să laşi sufletul să se desprindă de celelalte învelişuri mai încete ale fiinţei, să-şi ia avânt pentru a marca locul unde şi ele vor ajunge, puse în mişcare de energia lui colosală? Şi de ce tocmai sufletul să fie înainte-mergător şi nu raţiunea sau voinţa? De ce tocmai sufletul să fie călăuza noastră prin lume, ce îl face pe el să deţină cunoaşterea care îi trebuie pentru a ne conduce la capătul nopţii?
La întrebarea aceasta primim răspuns atunci când întâlnim oameni în care sufletul vibrează fără măsură. Ceea ce spun ei este adevărat.
Au uşurinţa de a lăsa o amprentă în viaţa noastră şi atunci când nu-şi propun să transmită ceva. Totuşi ceva se comunică chiar prin simpla lor prezenţă. Au o înţelegere caldă a lucrurilor, un fel natural de a fi care face ca tot ceea ce este unic în fiinţa lor să intersecteze ceva universal.
Cei care au suflet se bucură să-i aprecieze pe cei din jur, să participe viu la frumuseţea pe care o presimt în ei, chiar şi atunci când aceştia nu-şi cunosc şi nu-şi celebrează frumuseţea interioară.
De ce să-i acordăm credit sufletului în propria viaţă? Pentru că a avea suflet înseamnă a fi conectat la prezenţa divină.
Nemtii au o vorba...“ Sa nu mergi niciodata mai repede decat poate sa zboare ingerul pazitor! “

duminică, 6 martie 2011

Ghid de sanatate!


Este cel mai bun ghid de sanatate care exista !


Sanatate.
1. Bea multa apa.
2. Ia un mic dejun de rege, un dejun de print si o cina de cersetor.
3. Mananca mai multa mancare care creste in copaci si in plante si mai putin din cea care este manufacturata .
4. Traieste cu cei trei 3 E : Energie, Entuziasm si Empatie.
5. Gaseste putin timp ca sa meditezi.
6. Joaca-te mai des.
7. Citeste mai multe carti decat ai citit in 2010.
8. Aseaza-te, in liniste,cel putin 10 minute in fiecare zi.
9. Dormi cel putin 7 ore.
10. Mergi in fiecare zi timp de 10 pana la 30 de minute si mergand, surade.

Personalitate


11. Nu-ti compara viata cu a celorlalti. N-ai nici o idee cum poate fi viata lor.
12. Evita gandurile negative, sau lucrurile pe care nu le poti controla. Investeste mai degraba energia in momentul prezent.
13. Nu face prea mult. Cunoasteti limitele.
14. Nu-ti pierde pretioasa ta energie in barfe.
15. Viseaza mai des cu ochii deschisi.
16. Invidia este o pierdere de timp. Tu ai deja tot ceea ce iti trebuie.
17. Uita problemele din trecut. Nu rememora celorlalti erorile trecutului. Asta o sa ruineze fericirea din prezent.
18. Viata este prea scurta pentru a o risipi detestand.
19. Impaca-te cu trecutul tau ca sa nu-ti ruineze prezentul.
20. Nimeni nu are grija de fericirea ta, decat tu insati.
21. Fii constient ca viata este o scoala si ca tu esti aici pentru a invata. Problemele fac pur si simplu parte din curriculum-ul tau, ele apar si dispar ca ora de algebra, dar lectiile pe care le vei invata sunt pentru toata viata.
22. Surade si razi cat mai des posibil.
23. Nu trebuie sa castigi fiecare cearta. Accepta sa fii in dezacord.

Societate

24. Telefoneaza cat mai des prietenilor sau trimite-le mail-uri.
25. In fiecare zi, da ceva bun cuiva.
26. Iarta atat cat este posibil.
27. Petrece timp cu oamenii mai in varsta si cu cei mici.
28. Incearca sa faci cel putin trei persoane sa surada, in fiecare zi..
29. Ce gandesc ceilalti despre tine, nu este treaba ta.
30. Serviciul tau nu va avea grija de tine cand vei fi bolnav. Prietenii tai, DA. Pastreaza legatura.

Viata

31. Comporta-te bine !
32. Arunca tot ce nu este util, pastreaza ce este frumos sau vesel.
33. Natura vindeca totul.
34. Fie vorba de o situatie buna sau rea, ea se va schimba…
35. Putin conteaza cum te simti, scoala-te, imbraca-te si prezinta-te.
36. Ce este mai bun, urmeaza sa ti se intample.
37. Cand te trezesti dimineata, multumeste ca esti in viata.
38. Forul tau interior este intotdeauna fericit. Deci, Fii fericit !

miercuri, 2 martie 2011

Puterea vindecatoare a inimii

Institutul american HearthMath a descoperit ca inima emite un cimp electromagnetic de cinci mii de ori mai puternic decit cimpul pe care-l emite creierul.
Este important sa notam aceasta diferenta de putere intre cimpul electromagnetic al inimii si acela al capului pentru a intelege importanta sentimentelor noastre, a iubirii, a recunostintei, a aprecierii si a oricarei trairi pozitive!

Tot ce simtim si traim ca sentiment frumos, pozitiv, inaltator (compasiunea, dragostea, blindetea, bunatatea, bucuria) creeaza ceea ce specialistii au numit "coerenta inimii", pe cind trairile negative, ca si gindirea corespunzatoare acestora creeaza "incoerenta inimii", generind emisii vibrationale in cimpul electromagnetic al inimii si al creierului nostru.
Aceste cimpuri electromagnetice influenteaza deopotriva corpurile noastre, ca si realitatile pe care le intilnim in viata de zi cu zi.

Acelasi institut a constatat ca, daca sintem furiosi timp de cinci minute, sistemul imunitar are nevoie de sase ore pentru a recupera puterea pierduta.
De asemenea, daca traim cinci minute de compasiune si apreciere, imunitatea se imbunatateste cu 41 la suta.
Am notat toate acestea pentru ca fiecare dintre noi sa inteleaga puterea de vindecare a inimii blinde si iubitoare, precum si puterea trairilor negative de a ne imbolnavi.

In mod practic putem intelege in fiecare moment al existentei daca ne aflam in inima sau am iesit din ea. De cite ori simtim si gindim negativ, ne infuriem, ne suparam, urim, dezapreciem sau judecam in mod agresiv (noi putem observa realitatea imediata, fara a o judeca) este semn ca ne indepartam de inima.

Orice am gindi, am simti, am trai ca stare negativa ne semnaleaza ca am intrat in domeniul Egoului sau al "judecatii lumii". Mintea omeneasca este conditionata de realitatea prezenta sau trecuta, de frica de viitor, de frica de pierdere sau de durere, asa incit ea va genera intotdeauna emotiii negative cind va fi in fata unui eveniment de viata neplacut.

Simplul fapt de a ne autoobserva aceasta negativitate si a alege spontan sa ne intoarcem la adevarul inimii noastre, o rugaciune repetata, o amintire frumoasa, apelul la ginduri bune, de speranta, de bucurie, de bine pentru tot ce ne inconjoara ne ridica vibrational incetul cu incetul pina acolo unde vom simti ca sintem din nou in armonie cu inima noastra.

Daca vom gindi binele cel mai inalt al tuturor vom crea starea de "coerenta intre inima si minte", de armonie intre inima si minte, ceea ce ne va aduce o surpriza coplesitoare. Mai intii, se vor vindeca multe dintre afectiunile pe care le avem in corpul fizic. Dar, mai presus de orice, ne vom simti vindecati in suflete. Nu vom mai face eforturi pentru a gindi pozitiv, pentru a aprecia, pentru a darui, pentru a ne simti iubitori sau generosi. Aceste trairi se vor ivi spontan in noi si ne vor mingiia, orice ni s-ar intimpla.

[...]
Cea mai mare putere este conferită doar de puterea de-a iubi a inimii! Inima ne face creativi! Marile valori ale umanităţii au apărut doar datorită inimii. Este necesar să retrezim inima şi să ne întoarcem la natură!
În lumea iubirii, inima este cel mai bun ghid, cea mai bună prietenă, iar rugăciunea emisă cu inima
bucură sufletul Unicului.

Numai cei ce iubesc sunt plini de bucurie pentru că bucuria este o funcţie a iubirii. Tocmai de aceea este necesar să ne deschidem tot mai mult inimile faţă de iubire şi astfel vom deveni pe zi ce trece tot mai fericiţi.
Atunci când iubeşti, devii una cu ceea ce iubeşti, asta înseamnă binecuvântare, nu uitaţi!
Asadar.. ÎNCEPE ZIUA CU IUBIRE, UMPLE ZIUA CU IUBIRE, ÎNCHEIE ZIUA CU IUBIRE. ŞI AŞA ESTE.

sâmbătă, 26 februarie 2011

Chakrele palmelor



" După cum ştim, palmele sunt foarte importante în toate
disciplinele spirituale care se ocupă cu vindecarea, atât a
celorlalţi, cât şi a noastră înşine.
Palmele au jucat un rol crucial în tradiţia spirituală din timpuri
imemoriale, fiind folosite la alinarea durerilor, la trasmiterea
binecuvântărilor sau la iniţierile sacre, dar şi la practicarea
gesturilor magice de mare putere, inclusiv mudrele din tradiţia yoga. De ce sunt palmele atât de importante? Pentru că sunt organe absolut speciale care pot transmite sau primi energia, care o pot recepta şi analiza şi care închid sau deschid circuitele corpului nostru.

După cum ştim, omul modern foloseşte sistemul numeric în
bază 10 tocmai pentru că are la dispoziţie 10 degete pentru a număra. Înainte de căderea în primitivism, marcată de ultimul cataclism al Atlantidei, oamenii foloseau sistemul de numărare divin, în bază 12, dovadă fiind rămăşiţele sale: 12 ore în zi şi în noapte, 12 perioade de câte 5 minute în fiecare oră, 12 perioade de câte 5 secunde în fiecare minut, 12 zodii, 12 case astrologice, 12 patriarhi biblici, 12 apostoli, 12 porţi ale Ierusalimului ceresc, 12 straturi ale ADN-ului divin şi aşa mai departe.

Într-adevăr, sistemul sacru de numărare era derivat din mâna omului şi înainte de căderea Atlantidei, dar nu degetele erau importante, ci centrii de energie ai palmelor. Palmele au câte o chakră principală în centru şi câte o chakră secundară în vârful fiecărui deget, totalizând astfel 12 centri subtili. De aceea palmele sunt atât de importante în ştiinţele spirituale, în yoga, în magie şi în practicile energetice de orice fel. Cele cinci chakre digitale ale fiecărei mâini sunt activate mai mult sau mai puţin în fiecare om, dat fiind faptul că acolo sunt terminaţii nervoase de mare precizie cu ajutorul cărora simţim texturi, forme şi temperaturi.

Iniţiaţii care ştiu să le deschidă şi să le crească vibraţia pot
chiar să simtă straturile aurei şi blocajele energetice, pot simţi
obiecte şi culori fără a le atinge sau a le vedea şi pot accesa
informaţiile din anumite obiecte doar la o simplă atingere.
Secretul este dezvoltarea centrului palmei, care le coordonează într-un anume fel pe celelalte. Chakra din centrul palmei poate fi deschisă prin anumite poziţii sau mudre, prin aplicarea unor simboluri, ca în Reiki, prin exerciţii de Qigong (unde aceste chakre se numesc lao-gong) sau prin utilizarea mâinilor cât mai corect şi cu cât mai multă iubire.

Poate părea straniu, dar în momentul în care dăm mâna cu
cineva plini de prietenie, în care mângâiem persoana iubită sau pe cineva aflat în suferinţă, în momentul în care ne îmbrăţişăm sau în care scriem câteva rânduri pline de iubire, aceste chakre se deshid! Motivul este că ele sunt legate direct la chakra inimii şi funcţionează pe bază de iubire şi căldură sufletească. Omul îşi foloseşte în mod instinctiv mâinile pentru a-şi exprima iubirea faţă de o fiinţă apropiată lui: când vedem un prieten îi întindem mâna pentru a ne uni aceste centre din palmă, când dorim să alintăm un un căţel sau o pisică sau cine ştie ce animal care ne
stârneşte iubirea îl mângâiem pe cap, când dorim să atragem un animal care nu ne cunoaşte ne deschidem palma către el în mod automat pentru a-i arăta că îi vrem binele, iar când vrem să ni-i apropiem şi mai mult pe cei dragi şi nu ştim cum să ne exprimăm verbal, le luăm mâinile într-ale noastre.

Palmele au rolul de a lega inimile oamenilor într-un mod
plăcut, mai subtil din punct de vedere social decât sărutul sau
îmbrăţişarea, dar totuşi foarte profund. Palmele unui om care nu are nici un fel de dar supranatural pot alunga durerea dacă sunt puse pe locul dureros cu iubire şi dorinţă de a vindeca. Când un copil se răneşte, iar părintele său îi pune mâna pe rană şi îl linişteşte, el nu face decât să îndeplinescă un act de magie divină care vindecă sau care ajută copilul să se vindece singur.

Aveţi grijă cum folosiţi mâinile, pentru că la fel vă vor trata şi
mâinile celorlalţi. Cei care îşi folosesc mâinile să fure, să înşele,
să falsifice, să provoace suferinţă, răni sau chiar moarte, fie că este vorba de un om, un animal, un păianjen sau o plantă, îşi vor primi de la ceilalţi mai devreme sau mai târziu aceleaşi acţiuni lipsite de iubire.

Dacă în schimb vom folosi mâinile noastre pentru a trata pe ceilalţi, pentru a scrie, picta sau a face mâncare în folosul celor din jurul nostru, vom obţine efecte pe măsură.

Veţi fi uimiţi, dar cantitatea de lumină şi iubire care se revarsă din mâinile unei mame care găteşte mâncare pentru familia ei sau care coase un nasture pentru soţul ei, mâinile unui soţ care oferă o floare soţiei sale culeasă chiar cu riscul de a se înţepa în spini sau care îşi sprijină copilul care face primii săi paşi, depăşeşte chiar şi lumina mâinilor unui geniu care compune o simfonie sau a unui sculptor care creează o capodoperă. Nu subestimaţi puterea mâinilor vostre şi folosiţi-le în acord cu Legea Iubirii.

Acum vom discuta despre activarea propriu-zisă a
chakrelor aflate în zona palmelor. Acestea sunt
deosebit de senzitive, aşa că trebuie să avem grijă să
le păstrăm sănătoase şi curate. Nu este vorba aici
numai de curăţenie fizică, ci mai mult de cea eterică,
subtilă. Un om care lucrează cu mâinile, precum
doctorul, bucătarul sau vânzătorul de alimente,
trebuie să aibă mâinile curate, cu cât este mai
importantă sarcina sa, cu atât mai mare grija pentru
igienă.

Dacă pentru asta avem nevoie de săpun,
curăţarea eterică a mâinilor se face şi mai simplu.
Este binevenită apa, desigur, pentru că ea spală
deasemenea şi impurităţile din aură. Dacă avem
ocazia să ne spălăm într-o apă naturală sau o
fântână, cu atât mai bine. Când cufundăm mâinile în
apă, înafară de faptul că ne gândim că distrugem sau
îndepărtăm murdăria fizică, un mic gând
trebuie să însoţească acest act, conform căruia
îndepărtăm şi reziduurile energetice. Deşi nu ne
dăm seama, punem mâna pe obiecte care au fost
impregnate negativ, nu neaparat în mod malefic, ci
din inconştienţa oamenilor: clanţele, barele de
metrou, de maşină, bancnotele şi monedele, mâinile
altor oameni, toate acestea poartă în ele de cele mai
multe ori ”microbi” numiţi furie, nemulţumire, ură,
maliţiozitate, invidie, gelozie, şi multe altele. Ne
putem murdări cu toate acestea foarte repede.
Acum, nu putem să evităm contactul cu banii pentru
că nu am mai putea trăi în această lume, nu putem
evita contactul cu mâinile celorlalţi pentru că am fi
luaţi drept nebuni şi nu putem evita contactul cu
barele de sprijin din mijloacele de transport pentru
că am cădea... Ca să nu mai vorbim de clanţe!

Ceea ce putem face este să ne curăţim palmele foarte
simplu, chiar şi fără apă. Dacă vrem, putem spune o
rugăciune, o mantră, o afirmaţie sau putem invoca
puterea divină, frecându-ne uşor palmele câteva
secunde şi trecându-le una peste cealaltă ca şi cum
ne-am spală. Acest lucru este doesebit de benefic,
activează chakrele palmelor şi emite atâta energie
cât trebuie pentru a elimina ceea ce este nedorit.
Trecându-vă palmele una prin alta nu faceţi decât să
treceţi chakrele din centrele palmelor peste toată
suprafaţa mâinii, ca un săpun care curăţă microbii.

Dacă dorim să ne activăm aceste chakre, în special dimineaţa, putem face două exerciţii.
Primul constă
în a sta în picioare preferabil, relaxaţi. Vom începe
apoi să ne concentrăm asupra respiraţiei, expirând şi
inspirând încet. Pe măsură ce facem acest lucru,
vom mişca şi mâinile pe lângă corp. La expiraţie le
depărtăm puţin, iar la inspiraţie le apropiem de noi
din nou. Dacă veţi practica destul de mult acest
exerciţiu veţi putea simţi o activare a acestor centre
chiar şi fizic, sub forma unor curenţi uşori în palmă,
fie calzi, fie reci, sau sub forma unor mici senzaţii
de amorţeală ori furnicături.
Cel de-al doilea
exerciţiu este menit să deschidă aceşti centri pentru
a putea emite şi primi cât mai bine, într-un mod în
care veţi simţi puterea câmpului energetic creat. Cei
care cunosc exerciţiul sunt invitaţi să îl practice din
nou, iar cei care nu l-au practicat niciodată sunt
invitaţi să o facă, măcar pentru a-şi dovedi că şi
palmele lor deţin puteri de care nu credeau că
dispun. Stând relaxaţi, vom începe să frecăm
palmele într-o mişcare crescătoare înainte-înapoi,
de la încet la rapid. După câteva momente vom despărţi
palmele din această frecare şi le vom mişca în
formă de roată, fără să se atingă, descriind câteva
cercuri între ele. După aceasta vom începe să
mişcam palmele înainte şi înapoi, mai întâi
apropiat, apoi din ce în ce mai depărtat. Când
se va stabiliza câmpul, veţi simţi că există o
anumită forţă care vă leagă palmele, iar
depărtarea sau apropierea acestora va deveni
destul de dificilă, ca atunci când opunem doi
magneţi care se resping.

Într-o altă variantă a
acestui exerciţiu, după o frecare a palmelor, le
vom uni, centru la centru şi deget la deget. Vom
începe să depărtăm şi să apropiem palmele încet în
mişcări ritmate, mici şi rapide, ca şi cum am
aplauda. Apoi vom depărta palmele unind în acest
fel doar degetele, adică aplaudând cu vârfurile lor.
După câteva momente şi contactul acesta va
dispare, şi vom aplauda în gol, vom mişca mâinile
apropiindu-le şi depărtându-le una de alta în aer,
până vom simţi că între ele s-a creat un câmp destul
de puternic. Ce faceţi după aceea cu palmele astfel
activate? Puteţi să le plasaţi pe o zonă dureroasă a
corpului, puteţi să îngrijiţi o plantă sau să faceţi de
mâncare celor dragi, sau le puteţi uni pur şi simplu,
ca în rugăciune, permiţând energiei să circule prin
meridiane.

Terapeuţii, vindecătorii şi lucrătorii cu
lumină pot folosi aceste exerciţii pentru activări
preliminare sau pentru a spori eficacitatea lucrului
lor. Un maestru chi-qong va face acest lucru prin
respiraţie şi concentrare maximă în aceste puncte,
un practicant reiki îşi va desena în palmă
simbolurile, un cristaloterapeut va lua în mână o
piatră sau un cristal sau va pune mâna pe un cluster
de cristale, şi aşa mai departe. Cele mai simple
metode duc de cele mai multe ori la cele mai
eficiente rezultate. Cel care va spune că aceste
chakre se deschid foarte greu şi numai de la el puteţi
învăţa singura metodă valabilă, vă spun sigur, nu are
în minte interesul dumneavostră. Curăţaţi-vă, lucraţi
şi mulţumiţi, iar rezultatele vor veni de la sine. "
(Asterion, revista Cosmos)

joi, 17 februarie 2011

REVANŞA SENTIMENTELOR ASUPRA INTELIGENŢEI sau ADEVĂRATA MĂSURĂ A INTELIGENŢEI: E.Q.

Este foarte interesant că, deşi au diplome echivalente ca valoare, unii se tîrăsc în slujbe umile, în timp ce alţii fac salturi impresionante în drumul lor către succes. Cum se explică faptul că unii care dovedeau în copilărie o inteligenţă vie şi promiteau foarte mult, au eşuat pînă la urmă în mediocritate, iar alţii, care nu se distingeau prin nimic deosebit, au reuşit în viaţă? De ce sînt cupluri care se ceartă şi apoi se despart, şi perechi care, deşi se mai confruntă cu tensiuni, nu se destramă şi chiar sînt fericite? Răspunsul la toate aceste întrebări ţine cont de faptul că noi „decidem şi gîndim sub influenţa sentimentelor", după cum ne sugerează Daniel Goleman, psiholog la Harvard.

Adevărata măsură a inteligenţei nu este I.Q., ci E.Q., coeficientul emoţional. "Marea revoluţie a anilor 2000 constă în revanşa sentimentelor asupra inteligenţei", ne asigură Daniel Goleman în cartea sa celebră deja în Statele Unite ale Americii, "Emotional Intelligence".

În prezent, cînd ne referim la inteligenţă, înţelegem cel puţin două lucruri:

  • intelectul (IQ) şi
  • inteligenţa emoţională (EQ).

"În mod tradiţional, puterea creierului este dată de IQ, însă cu cît lumea devine mai complexă, inteligenţa emoţională trece pe primul plan" (Daniel Goleman).

O persoană inteligentă emoţional este abilitată în patru domenii: identificarea emoţiilor, înţelegerea emoţiilor, reglarea emoţiilor şi folosirea emoţiilor.

În viziunea lui Daniel Goleman (1998), inteligenţa emoţională este formată din cinci factori: cunoaşterea propriilor emoţii, managementul emoţiilor, motivare, recunoaşterea emoţiilor la alţii (empatie) şi relaţiile interpersonale.

Iată o comparaţie între IQ şi EQ.

Intelectul - IQ (capul)

  • ne ajută să facem socoteli;
  • ne ajută să procesăm informaţii;
  • se bazează pe logică;
  • ne ajută să rezolvăm probleme;
  • ne ajută să reuşim la şcoală;
  • în decursul vieţii IQ-ul este relativ constant;

Inteligenţa emoţională - EQ (inima)

  • ne ajută să ne înţelegem pe noi înşine şi să ne motivăm;
  • ne ajută să luăm decizii (fără emoţii nu poate fi luată nici o decizie);
  • ne ajută să comunicăm şi să ne înţelegem mai bine cu alţi oameni şi să construim relaţii puternice, care durează;
  • ne ajută să ne transformăm;
  • ne ajută să învăţăm din experienţă;
  • ne ajută să fim creativi;
  • ne ajută să reuşim la locul de muncă şi în viaţă.

Dezavantajele intelectului

  • funcţionează bine doar cînd sîntem calmi;
  • funcţionează încet, sau în orice caz mai încet decît inteligenţa emoţională; din această cauză nu ne putem baza pe IQ atunci cînd ne aflăm în situaţii critice sau cînd trebuie să luam rapid decizii;
  • este un predictor slab al succesului nostru în viaţă; (însă un bun predictor al succesului nostru în şcoala tradiţională);
  • rămîne relativ constant toata viaţa.

Avantajele inimii

  • funcţionează bine în orice situaţie;
  • functionează rapid, sau în orice caz mai repede decît IQ-ul; din această cauză ne putem baza pe EQ cînd ne aflăm în situaţii critice sau cînd trebuie să luăm rapid decizii;
  • este un predictor puternic al succesului nostru în viaţă;
  • poate creşte, chiar foarte mult.

Iată un exemplu dat de Robert Stenberg, care ilustrează diferenţa dintre intelect şi inteligenţa emoţională: Doi copii se plimbau printr-o pădure. Unul din ei era foarte bun la învăţătură, premiant, foarte apreciat de adulţi (IQ). Celălalt era un şmecheraş, slab la învăţătură, dar foarte descurcăreţ în viaţa de zi cu zi (una din caracteristicile persoanelor inteligente emoţional). Celor doi copii le iese un urs în faţă. Primul face repede nişte calcule şi ajunge dezamăgit la concluzia că nu poate scăpa cu fuga din faţa ursului. Celălalt, foarte calm, se apleacă, îşi verifică pantofii şi îşi strînge mai bine şireturile. Primul, foarte trist, îi spune că a facut calcule şi nu au nici o şansă să scape de urs dacă o iau la fugă. Cel de-al doilea îi răspunde, cu acelaşi calm: "Te-nşeli! Tot ce trebuie să fac este să fiu cu un pas înaintea ta." (păstrarea calmului şi mintea limpede în situaţii critice, sînt alte două caracteristici ale persoanelor inteligente emoţional).

Bell Labs, Centrul de cercetare pentru înalta tehnologie al lui A.T.&T., gigantul telecomunicaţiilor din SUA, a apelat la Goleman pentru a testa angajaţii care se dovediseră foarte eficienţi. Rezultatul: cei mai valoroşi cercetători nu aveau un I.Q. foarte ridicat sau diplome dintre cele mai prestigioase. Erau însă persoane foarte echilibrate din punct de vedere emoţional, capabile să facă faţă cu succes momentelor de criză.

Cercetarile au arătat că succesul nostru la locul de muncă sau în viaţă depinde 80% de inteligenţa emoţională şi doar 20% de intelect. În cazul liderilor, inteligenţa emoţională contribuie cu pînă la 90% la succes. Asta nu înseamnă că rolul IQ-ului trebuie neglijat. IQ-ul continuă să fie important, dar nu cel mai important. Creierul omului, înainte de toate, este făcut ca să iubească.

De altfel, viaţa şi experienţa fiecărui individ arată că, spre deosebire de IQ, care nu se schimbă mai deloc după adolescenţă, inteligenţa emoţională este, în mare parte, învăţată, şi continuă să se dezvolte pe măsură ce înaintăm în vîrstă şi învăţăm să cunoaştem emoţiile şi sentimentele şi să le utilizam pozitiv. Poate că nu întîmplător se vorbeşte în popor de maturizare, care, în fond, este potenţialul pe care-l dobîndim de a învăţa abilităţile practice bazate pe componentele EQ.

Aceasta este marea revoluţie a anilor 2000: supremaţia trăirilor sufletesti care ia locul spiritului materialist, al gîndirii reci, al gestiunii şirurilor de cifre, al statisticilor şi deciziilor luate de sus. Adevăratele valori se dovedesc a fi: intuiţia, blîndeţea, simpatia, puterea de concentrare, înţelegerea, empatia. Viitorul aparţine pe deplin E.Q.-ului.

Nu esti bolnav, doar ti-e sete


Într-o conferinta exceptionala pe care Masaru Emoto insusi a sustinut-o in Romania , ilustrind prin imagini rezultatele experimentelor sale, a spus: "Apa are puterea magica de a da nastere
tuturor lucrurilor si de a pastra informatia. In stadiul de fata, suntem aproape in totalitate apa, dupa nastere suntem peste 80 la suta apa, apoi sintem 70 la suta apa, pentru ca, dupa virsta de 60 de ani, sa devenim apa tot mai putin. Ce se intimpla cind sintem doar 50 la suta apa? Ne ridicam la ceruri. (murim) !De ce nu putem trai fara apa?

Pentru ca ”ea transforma energia si informatia’’. Experimentele lui Emoto demonstreaza faptul ca apa asculta rugaciunile noastre, modificindu-si structura.
"Eu sint budhist, nu am crezut niciodata in rugaciune, pina cind am facut aceste experimente care mi-au schimbat viata", a mai spus Masaru Emoto la conferinta sustinuta in Romania .

Dar, aceleasi experimente demonstreaza ca apa asculta si muzica, asa cum reproduce structura emotionala a cuvintelor, precum si forma si structura emotionala a imaginilor. Emoto a prezentat un esantion de apa care a ascultat simfonia a IX-a a lui Beethoven, precum si Lacul Lebedelor a lui Ceaikovschi.. "Cind apa din corpul nostru asculta o muzica frumoasa, se schimba corpul nostru. Muzica este o forma de vindecare, este medicamentul cel mai bun pe care l-a inventat specia umana. Va veni o vreme in care vom cumpara de la farmacie muzica vindecatoare", a mai spus Emoto. Asadar, trebuie sa bem mai multa apa, trebuie sa vedem imagini cit mai placute in jurul nostru, sa ascultam muzica vindecatoare si sa auzim - atit de la propria noastra constiinta, cit si de la cei din jur - cit mai multe cuvinte vindecatoare.
Trebuie sa retinem ca aceleasi extraordinare experimente au aratat ca apa reproduce
formele emotionale ale alimentelor pe care le mincam.

Ce se intimpla in corp cind bem sau nu bem apa?

Independent de Masaru Emoto, un medic arestat in trecut intr-un context politic in India, F. Batmanghelidj, autorul cartii "Nu esti bolnav, ti-e doar sete", a observat in inchisoare ca, atunci cind arestatii beau apa, multe dintre durerile corpului fizic dispareau.

Multi dintre ei aveau spasme ale stomacului despre care medicul credea ca sint cauzate de stresul din inchisoare. A inceput sa-i trateze pe acestia cu diferite feluri de apa: apa sarata, apa dulce, apa amara si surpriza colosala era ca, in 90 la suta din cazuri, spasmele stomacului dispareau. Medicul a constatat ca nu toate simptomele erau cauzate de stresul din inchisoare, dimpotriva; 90 la suta din ele erau cauzate de deshidratare. Observind faptul ca apa avea aceste efecte, el si-a spus ca nu putea fi la mijloc doar un efect Placebo. Cind a fost eliberat, el a infiintat o clinica si a efectuat nenumarate studii, vindecind si multi bolnavi.

"Ce se intimpla in corp cind bem apa?".

Ralph Vornehm a prezentat componenta de apa a fiecarui organ din corpul omenesc, incepind cu celulele, sîngele, neurotransmitatorii si terminind cu organele mai mari. Creierul are in componenta sa 90 la suta apa, ceea ce explica intr-un fel capacitatea acestuia de a transmite mesajele catre toate organele cu viteze uluitoare (daca ne gindim si la teoria lui Emoto). De asemenea, neurotransmitatorii - responsabili de transmiterea acestor mesaje - contin tot 90 la suta apa. Este de inteles de ce, cind nu bem apa, nu mai simtim cu timpul senzatia de sete. Neurotransmitatorii deshidratati nu mai transmit corect mesajul "mi-e sete", asa incit setea incepe sa mistuie corpul, incep durerile (si ele semnale de deshidratare) si patologia multor organe..

Ralph Vornehm a spus ca "celulele corpului nostru nu se ating intre ele, pentru ca inoata in apa, la fel ca si nervii". Cind apa din corp este murdara, ce se intimpla? Celulele comunica printr-un sistem de tip bio-laser. Exista un tip de apa in interiorul celulei si alt tip de apa in afara ei. Schimbul intre acestea purifica celula si o ajuta sa functioneze corect. Daca nu bem apa regulat, celulele se intoxica. Cind membrana unei celule nu este bine hidratata, corpul declanseaza un mecanism de urgenta, ca forma de aparare si de hidratare.

Corpul se protejeaza de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Membrana se imbraca intr-o pelicula protectoare, ca o crema, care impiedica uscarea. Ce este aceasta pelicula? Surpriza. Este
colesterol. Corpul nostru se protejeaza de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Studiile efectuate au aratat ca, in 90 la suta din cazuri, colesterolul scade in 21 de zile de baut apa corect, ceea ce inseamna ca in 90 la suta din cazuri colesterolul este crescut din cauza deshidratarii.

Studiile facute pe celulele canceroase au aratat ca acestea nu mai comunica intre ele. Imaginile prezentate de Ralph Vornehm arata ca celulele deshidratate se afla intr-un fel de sfera intunecata, dupa care devin mutante si se ajunge la cancer. Sarea este foarte importanta pentru organism, pentru ca aceasta efectueaza schimbul la nivel celular; apa merge in celula si in afara
ei cu ajutorul sarii. Aceasta inseamna ca a bea apa si a avea saruri naturale in organism este vital pentru sanatatea celulara. Pentru a se hidrata, singele trage apa din organele vitale. Ce se intimpla la nivelul sistemului digestiv daca nu bem apa inainte de masa (o cana, cu o jumatate de ora inainte de masa)? Nu trebuie sa bem apa in timpul mesei. Corpul nostru are nevoie de singe pentru a efectua procesul digestiv, iar singele este compus 80 la suta din apa. Singele trebuie sa absoarba tot soiul de componente vitale pentru sanatatea sa. Pentru a efectua corect procesul de digestie, singele trebuie sa fie hidratat corect inainte de masa. Altfel, singele se ingroasa si de aceea, pentru a se hidrata trage apa din corp. Remarcam, asadar, ca in organismul nostru fiecare
celula, fiecare componenta "lupta" pentru a-si intretine viata proprie, ceea ce face ca, in ultima instanta, sa conduca spre viata intregului organism.

Singele nu face exceptie de la acest principiu, asa incit - iata - vedem de ce este atit de important sa bem apa cu o jumatate de ora inainte de masa. Singele nu va mai extrage apa din organele vitale pentru a realiza procesul de digestie, iar corpul va ramine sanatos.

"Sint oameni care tusesc, ii apasa inima sau au colici dupa masa. Acele organe care ne dor dupa ce mincam sesizeaza ca nu au destula apa", spune Ralph Vornehm.

Cercetarile efectuate arata ca 90 la suta din durerile de stomac sint cauzate de deshidratare. Oamenii care au miscari greoaie sau cei "cu fata impietrita" au o proasta functionare a nervilor cauzata de lipsa apei in corp. La nivelul cartilagiilor, componenta apei este de 90%. Daca cartilagiul este deshidratat, incepe sa pocneasca. Oasele au nevoie de apa in aceeasi masura si multe dintre durerile de oase, precum si sindromul de alunecare al discului lombar sint cau de
deshidratare.

Ce se intimpla cind luam un calmant pentru dureri sau cind avem unsoc? Luam calmantul cu apa si ni se da apa cind sintem in stare de soc. De fapt, cind iei un calmant pentru durere, ceea ce calmeaza durerea este apa, nu calmantul. 90 la suta din durerile din corpul nostru sint semnale prin care corpul spune: "Te rog, am nevoie de apa!". Studiile arata ca tensiunea arteriala mare, problemele legate de vasele de singe sint cauzate de lipsa apei din corp. Presupunem, insa, ca durerile sint mai mult decit o rugaminte ce corpul ne-o trimite. Durerea trebuie sa fie un mare strigat de ajutor, care s-ar putea traduce: "Ajutor, mi-e sete de nu mai pot !".

marți, 15 februarie 2011

Orele de refacere a organelor





Trãim cu totii într-un univers ciclic. Totul în jurul nostru se repetã: secundele, minutele, orele, zilele, anii, anotimpurile, somnul, respiratia, bãtãile inimii... Viata e formatã dintr-o întreagã gamã de cicluri care creeazã o adevarata simfonie.. Adãugãm în fiecare zi cîte o cãrãmidã la zidul vietii noastre. Dacã reusim sã mentinem un ritm corect în interiorul, dar si în afara noastrã, “concertul” pe care-l sustinem aici, pe Pãmînt, va fi unul lung si melodios. Ca sã reusim asta, trebuie sã stim cum.

Un mecanism important al corpului este bioritmul cotidian al organelor interne. Despre bioritmul corpului uman s-a scris destul de mult, dar despre cel al organelor interne, mult mai putin. Johanna Paungger si Thomas Poppe, în cartea “Aus eigener kraft”, fac o descriere amãnuntitã a ritmului functiilor organelor noastre interne.




Autorii afirmã cã fiecare dintre organele corpului are o activitate maxima timp de 2 ore pe zi, dupã cum urmeazã:

vezica biliarã (23:00-1:00)
ficatul (1:00-3:00)
plãmînii (3:00-5:00)

intestinul gros (5:00-7:00)

stomacul (7:00-9:00)

splina si pancreasul (9:00-11:00)
inima (11:00-13:00)
intestinul subtire (13:00-15:00)
vezica urinarã (15:00-17:00)

rinichii (17:00-19:00)

circulatia sangvinã (19:00-21:00), iar o acumulare generalã de energie se face între orele 21:00 si 23:00.

Haideti sã încercãm sã analizãm, din acest punct de vedere al autorilor, o zi din viata noastrã!


Stomacul, splina, pancreasul

E f.important cum ne trezim dimineata. Dacã am încerca sã observãm cum se trezesc animalele dimineata, am constata cã ele mai întîi se întind, începînd fãrã grabã noua zi. Sã luãm exemplu de la animale si sã încercãm sã ne trezim dimineata linistiti, acordîndu-ne cîteva clipe de relaxare înainte de orice activitate zilnicã. Multi se trezesc dimineata cu “sufletul la gurã”, cu teama cã nu au timp de a rezolva ceea ce si-au propus.. Ar fi bine sã ne trezim putin mai devreme decît o facem de obicei pt a simti linistea dinaintea zilei care abia începe.
Între orele 7:00 si 9:00, functiile stoma­cului sînt la valoare max, deci trebuie sã luãm micul dejun farã grabã. Ar trebui sã tinem cont si de calitatea si cantitatea alimentelor pe care le consumãm la aceastã masã.

În intervalul orar 9:00-11:00
lucreazã intens splina si pancreasul, sto­macul odihnindu-se. În acest interval e recomandat sã nu consumãm alimente greu digerabile.. Pancreasul e cel care controleazã nivelul glicemiei. E de preferat sã nu consumãm prea multe dulciuri pt a nu forta functia pancreasului.. Splina, “cimitirul trombocitelor”, dacã nu functioneazã corect, se poate perturba nivelul trombocitelor din sînge.

Inima, intestinul subtire


Între orele 11:00 si 13:00, activitatea inimii e la capacitate max. În aceastã perioadã nu se recomandã mese copioase, care presupun un consum suplimentar de energie, care va fi luat din energia necesarã activitãtii intense a inimii.

Intestinul subtire are o activitate intensã între orele 13:00 si 15:00. Autorii afirmã cã nu de multe ori s-a observat cã un angajat cu norma redusã de muncã realizeazã la serviciu la fel de mult ca un angajat cu norma întreagã.. De ce? Din cauza randamentului scãzut al organismului dupã orele 13, mai ales dupã un prînz copios.. Activitatea intestinului subtire, cu rol imp. în procesul de digestie, e ghidatã de sistemul

nervos vegetativ, a­ceasta putând fi blocatã sau dereglatã de stres sau nervozitate.


Din acest motiv se re­comandã ca masa de prînz sã fie luatã în liniste.
Între orele 15:00 si 17:00 e perioada în care functioneazã la maximum vezica urinarã. Vezica urinarã are un rol imp în dezintoxicarea organismului, alãturi de rinichi. Acest lucru poate fi accelerat cu ajutorul ceaiurilor diuretice, care au un efect maxim dacã sînt bãute pînã la ora 19:00, deoarece între orele 17:00 si 19:00 rinichii functioneazã intens. Dacã în acest interval orar, puteti beneficia, alãturi de un ceai diuretic, si de un masaj de relaxare, se produce o dezintoxicare mai eficientã a corpului.

Dupã ora 19:00 e bine sã nu se consume o cantitate prea mare de lichide, înainte de somnul de noapte.

Circulatia sangvinã are o activitate intensã între orele 19:00 si 21:00. Autorii spun cã dacã multi pãrinti au zilnic o pro­blemã cu adormitul copiilor înainte de ora 19:00, dupã aceastã orã, trimisul la culcare devine deseori “o bãtãlie crâncenã”, care de obicei e cîâtigatã de cãtre copii. Acest lucru nu se întîmplã fãrã motiv: între orele 19:00 si 21:00 circulatia sangvinã functioneazã cel mai bine. În aceastã perioadã, corpul si spiritul se gîndesc la cu totul altceva decît la dormit.

De la ora 21:00 pînã la ora 23:00 se realizeazã o acumulare intensã de energie în corp
. Aceste 2 ore ale recuperãrii energiei se numesc la chinezi, dupã un meridian al corpului, “triplul încãlzitor”. Cei care sînt în aceastã perioadã sensibili la frig, cei care nu pot dormi decît într-o camerã încãlzitã nu ar trebui sã ignore acest semnal. Undeva s-a creat un dezechilibru fizic sau emotional si necesitã atentie. Pt multi dintre noi, cele 2 ore sunt pline de vitalitate. Acest lucru e mai usor vizibil la tineri, care în aceastã perioadã se gîndesc sã meargã la distractii si nu la somn. Multora dintre noi ni s-a imprimat ideea, ani de-a rîndul, cã seara trebuie sã ne culcãm devreme, corpul refãcîndu-se prin somn pînã la miezul noptii. Poate cã aceste vorbe sînt de fapt interpretarea gresitã a ideii cã noi acumulãm intens energie între cele 2 ore.


Vezica biliarã si ficatul
Între orele 23:00 si 1:00 se realizeazã intens functiile vezicii biliare. Aceasta, care contribuie cu secretiile ei la digestie, e un organ care, prin disfunctia lui, dã mari probleme întregului organism. Cei care se trezesc des noaptea în aceastã perioadã trebuie sã-si punã cumva problema unei functionãri gresite a bilei sau a ficatului. Stresul si mîncarea consistentã cu prãjeli si grãsimi seara împiedicã o functionare corectã a bilei. Compresele umede si calde aplicate pe zona ficatului sînt benefice în acest interval orar. Ceaiul fierbinte, bãut cu înghitituri mici, mai ales cel de pelin, bãut cu 20 de minute înainte de masã, ajutã la activarea functiei bilei. Sucul de ridichi ajutã de asemenea. E de mare importantã descongestiona­rea intestinului gros care, dacã nu se reali­zeazã în mod natural, se poate face cu ajutorul unor clisme. În acest interval orar ar trebui evitate, pe cît posibil, bãuturile si alimentele reci. Dacã sînt probleme în fun­c­tionarea bilei sau a ficatului, munca des­fã­suratã în perioada noptii e foarte noci­vã, deoarece nu se pot reface cele 2 organe. Mai avem încã 6 ore din noapte pt a încheia ciclul de functionare al organelor interne pe parcursul unei zile.


Astfel, între orele 1:00 si 3:00 functioneazã intens ficatul. Acesta, dacã are o structurã deterioratã, se poate reface în anumite conditii, importantã fiind odihna prin somn alãturi de o bunã încãlzire a corpului. Functia ficatului suferã din cauza toxicitãtii mãrite a unor alimente, a alcoolului, nicotinei, cît si a stresului. De retinut e cã alcoolul si nicotina au un efect mult mai dãunãtor între orele 1:00 si 5:00 dimineata.


Între orele 3:00 si 5:00 dimineata e rîndul plãmînilor sã functioneze intens. Multi fumãtori au un acces de tuse dimineata pt cã plãmînii au lucrat toatã noaptea si acum dau afarã substantele care nu trebuie sã fie în interiorul lor.


Între orele 5:00 si 7:00 dimineata, intestinul gros are o functie maximã
. Hrana stã în intestinul subtire circa 2 ore, iar în cel gros, chiar 20 de ore. Scaunul subtire indicã probleme de digestie în in­testinul subtire, iar constipatiile pun în evi­dentã o crestere a toxicitãtii organismului.

Alungati bãtrînetea!

Cu aceastã ocazie, prin scurta cãlãtorie în intervalele orare ale unei zile am încercat sã vã prezint, cu ajutorul celor 2 autori, cîteva aspecte ale ceasului nostru interior. Cunoasterea acestor ritmuri ne face sã avem încredere în instinctele noastre, actionînd corect pentru a ajuta functiile organismului. E f. important sã nu simtim cã îmbãtrînim o datã cu vîrsta, cãci starea bunã a intelectului, puterea de a munci, de a iubi scad considerabil îmbãtrînirea.

Sã ne ascultãm ceasul interior si sã încercãm sã ne adaptãm ritmului sãu, strivind prejudecãtile. Existã personalitãti care au trãit, creând la vîrsta de 80 de ani%

marți, 8 februarie 2011

INTERVIU CU DUMNEZEU - Octavian Paler



Ai vrea să-mi iei un interviu, deci... zise Dumnezeu.
- Dacă ai timp... i-am raspuns. Dumnezeu a zâmbit.
- Timpul meu este eternitatea... Ce întrebări ai vrea să-mi pui?
- Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu mi-a răspuns:

- Faptul că se plictisesc de copilărie, se grăbesc să crească...., iar apoi tânjesc iar să fie copii; că îşi pierd sănătatea pentru a face bani......iar apoi îşi pierd banii pentru a-şi recăpăta sănătatea

Faptul că se gândesc cu teamă la viitor şi uită prezentul, iar astfel nu trăiesc nici prezentul nici viitorul;că trăiesc ca şi cum nu ar muri
niciodată şi mor ca şi cum nu ar fi trăit.

Dumnezeu mi-a luat mâna şi am stat tăcuţi un timp.

Apoi am întrebat:

- Ca părinte, care ar fi câteva dintre lecţiile de viaţă pe care ai dori să le înveţe copiii tăi?

- Să înveţe că durează doar câteva secunde să deschidă răni profunde în inima celor pe care îi iubesc.....şi că durează mai mulţi ani pentru ca acestea să se vindece; să înveţe că un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin; să înveţe că există oameni care îi iubesc, dar pur şi simplu încă nu ştiu să-şi exprime sentimentele; să înveţe că doi oameni se pot uita la acelaşi lucru şi ca pot să-l vadă în mod diferit; să înveţe că nu este suficient să-i ierte pe ceilalţi şi că, de asemenea, trebuie să se ierte pe ei înşişi.

- Mulţumesc pentru timpul acordat....am zis umil. Ar mai fi ceva ce ai dori ca oamenii să ştie?

Dumnezeu m-a privit zâmbind şi a spus:
- Doar faptul că sunt aici,
Întotdeauna.

duminică, 6 februarie 2011

Cescuta de ceai - Pr. Arsenie Boca

"O familie a plecat într-o excursie în Orient să cumpere ceva dintr-un frumos magazin de antichităţi, pentru celebrarea celei de a 25-a aniversari de la căsătorie. Amândurura le plăceau antichităţile şi produsele din argilă, ceramice, în special ceştile de ceai. Au observat o ceaşcă excepţională şi au întrebat:”Putem să vedem ceşcuţa aceea? Nu am văzut niciodată ceva atât de frumos.” În timp ce doamna le oferea ceea ce ceruseră, ceşcuţa de ceai a început să vorbească: “Voi nu puteţi să înţelegeţi. Nu am fost de la început o ceşcuţă de ceai. Cândva am fost doar un bulgăre de argila roşie. Stăpânul m-a luat şi m-a rulat, m-a bătut tare, m-a frământat în repetate rânduri, iar eu am strigat: “Nu face asta!”,“Nu-mi place!” “Lasă-mă în pace,” dar el a zâmbit doar şi a spus cu blândeţe:“Încă nu!”. Apoi, ah! Am fost aşezată pe o roată şi am fost învârtită, învârtită, învârtită. ”Opreşte!” Ameţesc! O să-mi fie rău!” am strigat. Dar stăpânul doar a dat din cap şi a spus, liniştit:”Încă nu.” M-a învârtit, m-a frământat şi m-a lovit, şi m-a modelat până a obţinut forma care i-a convenit şi apoi m-a băgat în cuptor. Niciodată nu am simţit atâta căldură. Am strigat, am bătut şi am izbit uşa ... “Ajutor! Scoate-mă de aici!”. Puteam să-l văd printr-o deschizătură şi puteam citi pe buzele sale în timp ce clătina din cap dintr-o parte în alta:”Încă nu.” Când mă gândeam că nu voi mai rezista încă un minut, uşa s-a deschis. Cu atenţie, m-a scos afară şi m-a pus pe raft... am început să mă răcoresc. O, mă simţeam atât de bine! ”. Ei, aşa este mult mai bine” m-am gândit. Dar, după ce m-am răcorit, m-a luat, m-a periat şi m-a colorat peste tot… mirosurile erau oribile. Am crezut că mă sufoc. “O, te rog, încetează, încetează", am strigat. EL doar a dat din cap si a spus: “Încă nu!” Apoi, deodată, m-a pus din nou în cuptor. Numai că acum nu a mai fost ca prima dată. Era de două ori mai fierbinte şi simţeam că mă voi sufoca. L-am rugat. Am insistat. Am strigat, am plans, eram convinsă că nu voi scăpa. Eram gata să renunţ. Chiar atunci, uşa s-a deschis şi EL m-a scos afara şi, din nou, m-a aşezat pe raft, unde m-am răcorit şi am aşteptat, şi am aşteptat întrebându-mă: ”Oare ce are de gând să-mi mai facă?” O oră mai târziu mi-a dat o oglindă şi a spus: ”Uită-te la tine.” Şi m-am uitat. Aceea nu sunt eu; aceea nu pot fi eu. Este frumoasă. Sunt frumoasă!!! El a vorbit blând: “ Vreau să ţii minte, ştiu că a durut când ai fost rulată, frământată, lovită, învârtită, dar, dacă te-aş fi lăsat singură, te-ai fi uscat. Ştiu că ai ameţit când te-am învârtit pe roată, dar, dacă m-aş fi oprit, te-ai fi desfăcut bucăţele, te-ai fi fărâmiţat. Ştiu că a durut şi că a fost foarte cald în cuptor şi neplăcut, dar a trebuit să te pun acolo, altfel te-ai fi crăpat. Ştiu că mirosurile nu ţi-au făcut bine când te-am periat şi te-am colorat peste tot, dar, dacă nu aş fi făcut asta, niciodată nu te-ai fi călit cu adevarat. Nu ai fi avut strălucire în viaţă. Dacă nu te-aş fi băgat pentru a doua oară în cuptor, nu ai fi supravieţuit prea mult fiindcă acea întărire nu ar fi ţinut. Acum eşti un produs finit. Acum eşti ceea ce am avut în minte prima dată când am început să lucrez cu tine...”

Morala este aceasta: Dumnezeu ştie ce face cu fiecare dintre noi. EL este OLARUL, iar noi suntem argila LUI. EL ne va modela, ne va face şi ne va expune la presiunile necesare pentru a fi lucrări perfecte care să împlinească buna, plăcuta, sfânta SA voie.
Dacă viaţa pare grea şi eşti lovit, bătut şi împins aproape fără milă; când ţi se pare că lumea se învârteşte necontrolat, când simţi că eşti într-o suferinţă îngrozitoare, când viaţa pare cumplită, fă-ţi un ceai şi bea-l din cea mai drăguţă ceaşcă, aşează-te şi gândeşte-te la cele citite aici şi apoi discută puţin cu OLARUL.
"Asta îmi este toată misiunea şi rostul pe pământ, pentru care m-a înzestrat cu daruri – deşi eu sunt nevrednic. Pentru asta sunt solicitat în toate părţile, ca să propovăduiesc iubirea lui Dumnezeu şi sfinţirea oamenilor prin iubire.. De alte gânduri şi rosturi sunt străin."